Google+ Badge

Tuesday, December 10, 2013

VITAMIN C: RAHSIA CANTIK SEMULAJADI

 
 
Assalamualaikum. Semuga semuanya sihat dan ceria selalu.
 
Jom cantik dan sihat dengan mengamalkan vitamin C. Di syorkan oleh pakar kesihatan sedunia.
 
Harganya setanding kualiti. Sangat berbaloi baloi.
Sebotol mengandungi 120 tablet. Tahan selama 4 bulan tu. Sebiji tak sampai rm1.00.
 
 
 
 
 

Sunday, December 8, 2013

TESTIMONI ADVANCED JOINT HEALTH SHAKLEE

Assalamualaikum. Semuga sihat sihat dan bahagia sokmo.

Hari ni saya nak share pasal Advanced Joint Health( AJHT). Ni antara produk Shaklee yang sangat sangat HOT!!! Kena ordercepat-cepat dengan HQ Shaklee sebab out of order sokmo!!!! Kenapaya???
Bagus benar ke ???

TESTIMONI Sakit Lutut
 

dah 2 minggu bagi mertua makan vitamin ni…Alhamdulillah mak cakap lutut dah tak tak sakit dah… so surprise mak sakit lutut dah dkt 20 tahun , klu jalan pun sampai rengkat…. Syukur ya Allah… sy akan pastikan mak dpt bekalan  ADVANCED JOINT HEALTH TABLET setiap bulan..."


 


 

 
 

Jika ada mak2 atau ayah2 yang sakit2 lutut dan sendi bolehlah cuba beri Advanced Joint Health Tablet . InsyaAllah sangat bagus...

Hubungi saya untuk harga istimewa
SMS? WhatsApp  0199155537

KEBAIKKAN ESP : BADAN SIHAT, KULIT PUN CANTIK

Assalamualaikum. Semuga pembaca semua sihat dan gembira.

Hari ni saya nak share kebaikkan ESP Shaklee. ESP diperbuat dari non GMO kacang soya. Satu canister mengandungi 850 g. Tahan untuk dimakan selama 1bulan setengah. Selalunya saya bancuh dengan fresh milk atau  dengan HPA Radix  cereal . So tulah breakfast saya pengganti nasi lemak atau nasi minyak. Kurang kalori dan kolesterol.


































































Thursday, December 5, 2013

TESTIMONI CAROTOMAX: Bukan sekadar untuk mata

Assalamualaikum. Semuga semua nya sihat dan mendapat keberkatan dalam hidup ini

Carotomax ni kan  comeii je. Tapi kecil2 si cili padi. Walaupun kecik tapi ada poweeer!!
Nak tahu kenapa jom baca testimoni ni...


"Alhamdulillah, tak sangka percubaan pertama cari supplement utk mata ayah akhirnye berjaya. Ayah ada brain tumor yg effect mata kanannya. Dr ckp lepas scan & MRI 2 minggu lepas mata kanan ayah dah takde harapan lagi utk melihat, tapi aku nekad nak bg ayah makan CAROTOMAX ni. Baru2 ni ayah ckp die da leh nmpk semula walaupun kabur. Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah.....Pegi scan lagi baru2 ni Dr pun tak percaya. Alhamdulillah.... Sekarang tinggal nk keluarkan nanah je dari dlm kepala.... Mak dan adik pun dah start amik CAROTOMAX utk masalah rabun dorang. Alhamdulillah hepi sangat..! Thanks SHAKLEE beri sinar baru utk ayahku..!!"
 



 
 
Bila baca testimoni hebat ni, rasa bersemangat nak try Carotomax pulak.  Nak buat Lasik dengan Prof Muhayya ..mahaiii..tunggu dulu....Nak try carotomax dulu. Tengok  macamana???
 
Sapa-sapa yang nak try untuk  kurangkan power kat speck tu boleh cuba CAROTOMAX.  Selain dapat mata yang sihat dapat cantikkan kulit, melawan jangkitan penyakit dan memberi perlindungan dari penyakit kanser. Insya Allah
 
Hubungi saya untuk harga istimewa.
 
SMS/WhatssApp 0199155537



































































































































Sunday, December 1, 2013

PROMOSI OMEGA GUARD SHAKLEE DISEMBER 2013


Assalamualaikum .Semuga sihat dan bahagia sokmo.

Bulan Disember  Bulan Omega
                                                            BUY 6 FREE 1
 

Alhamdulillah. Best laa. Boleh beli Omega dengan harga murah bulan ni. Mari beli mari beli. Jimat Jimat  !!! Satu untuk diri sendiri, satu untuk mak dan satu untuk anak. Nak beli sebotol dua pun saya  beri special price untuk bulan ni.

Kenapa Omega 3!!!!

v Memecahkan lemak yang termendap dalam salur darah

v Mengelakkan risiko serangan jantung&strok

v EPA DAN DHA dlm minyak ikan berupaya menambah fungsi otak dan daya ingatan

v Mengurangkan tekanan darah tinggi

v Memberikan kelegaan pada sendi bagi pengidap sakit lutut & gout

v  Perkembangan otak yg sihat bagi janin dan mencegah kelahiran pramatang

Siapa yg perlukan Omega3

Ø Pesakit jantung

Ø Pesakit darah tinggi

Ø Ibu hamil

Ø Pelajar

Ø Pengidap Gout

Ø Pengidap Rheumatid Artrithis, radang sendi

Ø Ingin turunkan berat badan

Ø Pengidap Asma

 

Kenapa Omega Guard Shaklee menjadi pilihan!!! Bandingkan….



TESTIMONI SAKIT GOUT

“Saya ingin berkongsi khasiat….ALFALFA,OMEGA dan ZINC untuk en.suami tercinta bebas

dr penyakit gout……Alhamdulillah, pjm celik pjm celik dah lbh 7 blnsuami saya menjd pengguna tegar ke 3-3 vitamin ini.. Jika dulu blh d katakan setiap 2 bln pasti dpt cuti dsbbkan kaki x blh brjln krn serangan gout yg teruk dan kdg2 muka, mulut dan bdn bengkakkerana alergi serta bdn yg lesu… kini slps hampir 7 bln menggunakan ALFALFA, OMEGA dan ZINC tiada lg gout ,tiada lg bengkak2 dan

kembali cergas…”-at Usahawan Tajaan Mara di Sarawak

MASALAH JANTUNG

Testimoni 1

Before this, saya tak leh duduk tempat sejuk sikit, sure batuk.. mudah sangat berjangkit bila duduk dekat dengan orang batuk. Bila dah dapat batuk nak baik tu berbulan-bulan gak la.. Doktor cakap jantung saya lemah.. Alhamdulillah, after ambil OMEGA GUARD, around 2 weeks, saya dah tak hadapi masalah semua tu lagi sampailah sekarang..”

Testimoni 2

OMEGA mmg bagus ambil, Reduce pulse jantung tu kann..My sis pun macam tu. Sekarang

Alhamdulillah..”

Friday, November 29, 2013

Testimoni Cinch: Berjaya turunkan berat badan


Assalamualaikum. Semuga sihat dan bahagia hendaknya.

Hari ni nak share pasal Cinch. Ramai customer yg guna Cinch ni puas hati. Kata mereka makan cinch ni perut rasa cepat kenyang. Danpinggang pun rasa  makin kecil. Alhamdulillah



 
So sape2 yang tengah berusaha untuk turunkan berat badan, boleh cuba Cinch . Insya Allah berkesan dan yg paling penting SELAMAT untuk buah pinggang anda.
 
 
 
 
 
 


Isu halal Shaklee


Sijil halal Shaklee yang diberikan oleh ISA ( Islamic Services of America)
yang diiktiraf oleh Jakim Malaysia
 
So boleh ambil Supplement Shaklee tanpa was was.



TIPS MURAH REZEKI


Thursday, November 28, 2013

KENAPA SAYA PILIH SHAKEE

ASSALAMUALAIKUM.
 SEMUGA SIHAT DAN SENTIASA BERADA DALAM RAHMAT ILAHI










Zaman era IT ni macam2 company dok promote produk masing2. Tiap2 hari macam2 iklan masuk dalam facebook kita.Semuanya claim produk mereka bagus, berkesan. Haa! Pening pulak nak buat pilihan. Kenapa saya pilih Shaklee??

 









Kenapa saya pilih Shaklee?




1) Kajian saintifik dan tests

Point yang pertama ni yg membuatkan saya yakin untuk memilih supplement Shaklee.
Shaklee membuat pelbagai ujikaji dan tests terhadap semua supplements yang dikeluarkan. Syarikat lain pun claim mereka buat ujiankan!!Tapi kajian klinikal yg dijalankan oleh saintis Shaklee dipublishkan di dalam jurnal antarabangsa. Bila sudah mendapat pengiktirafan tu maknanya produk tu memang diakui best la .InsyaAllah

2) Spesifik

Sebagai seorang guru  sains , saya nak tahu secara specifik tentang bahan sesuatu supplement tu. Apa bahannya???. Contohnya KOLAGEN. Shaklee terang dgn spesifik. Bahan utama collagen Shaklee adalah dari sisik ikan merah laut dalam.  Jelas!! Tak ada sembunyi sembunyi dan takut2. Bukan setakat bagi tahu ikan apa, tapi bahagian yg diambil iaitu sisik nya pun diterangkan!!! Bukan general statement " ikan laut dalam" (ikan apa ?? Banyak  dlm laut nuuu atau  kolagen rumpai laut. Rumpai ditanam di laut mana??? Contoh lain
krim sapu, spray  dan  pelekat   untuk kurus??? Peliknya. spray  je boleh kurus ,cepat pulak tu kesannya. Mushkil pulak. Bahan apa dia guna? Mcmana mekanisma bahan tersebut berfungsi? Sebagai pengguna bijak kita berhak untuk tahu.

3) Sumber natural

Bahan-bahan yang digunakan oleh Shaklee adalah dari sumber semulajadi. Supplement yang digunakan tidak sintetik. Sebab tu dalam botol Shaklee tidak diletakkan  silica gel. Cuba check dlm ubat vitamin anda , ada tak jumpa silica gel. Kalau ada silica gel anda harus berwaspada!!!

4) Sentiasa selamat

Secara keseluruhannya , semua produk Shaklee tidak mempunyai bahan-bahan merbahaya seperti parabens, triklosan,phthalates, natrium lauril sulfat SLS, natrium lauryl eter sulfat SLES atau propina glikol. Tidak terdapat bahan bahan yang diharamkan. Tiada pewarna, pemanis tiruan dan peluntur klorin.

5) Halal
Yang yerakhir dan yang paling penting sekali supplement Shaklee yang dikeluarkan untuk pasaran Malaysia mendapat sijil halal  yg diikraf oleh JAKIM . Kapsul softgel yang digunakan dibekalkan oleh syarikat yang mempunyai sijil halal dari Islamic Services of America (ISA)












Saya dah cuba produk Shaklee. Dan telah merasai kesan positif darinya.

Hubungi saya jika anda ingin mencuba supplement  Shaklee

SMS/WhatsApp  0199155537
                            Fazilah













TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE : UNTUK TULANG YG SIHAT

Assalamualaikum. Semuga sihat sokmo. :)









Malam ni saya nak share testimoni best dari pengguna OsteMatrix Shaklee.

Ni nak share testimoni sendiri. En suami kata ".......dah kurang dah sakit pinggang ni sejak ambik OsteMatrix ni."   Alhamdulillah bestlahhh.  Orang lelaki pun perlukan OsteMatrix ni.

Testimoni kenalan 1
"......akak  ambik OsteMatrix ni untuk anak. Tangan dia patah sebab main bola....Dr suggest makan OsteMatrix ...nak kuatkan tulang."

Testimoni kenalan2
".....saya ambik OsteMatrix masa ngandung. Masa ngandung dulu kaki selalu kena sentak mengkarung ...Boleh kata setiap malam kena. Bila ambik OsteMatrix ni kurang la sikit kena. ..."


 




















 TESTIMONI IBU 67 THN PATAH TULANG



























HILANG CRAMP & LAWASSS MEMBUANG





























Memang best baca testimoni pengguna OsteMatrix ni. Jika anda sering sakit sakit belakang, sakit pinggang, selalu lenguh kaki, sembelit dan mengalami patah tulang, anda boleh try OsteMatrix ni. Saya dah ambik OsteMatrix ni. Memang bestttt. Rugi tau tak cuba!!!

Hubungi saya: Fazilah 0199155537























KEBAIKKAN OSTEMATRIX : KUATKAN TULANG ELAKKAN OSTEOPOROSIS

Assalamualaikum. Semuga semuanya sihat dan ceria hendaknya.

OsteMatrix ni kira vitamin yg wajib untuk kaum ibu!!! Kenapa ye??  Kaum ibu ni dia ada special task yg Allah amanahkan iaitu melahirkan zuriat. Dalam proses mengandung dan menyusu tersebut kita telah berkongsi kalsium dengan baby kita. Ada ibu yg hilang sebatang 2 dua gigi sepanjang proses tersebut.

Kalsium menyebabkan pembentukan batu karang???. Jangan risau ye !!! OsteMatrix menghalang pembentukkan  batu karang kerana ia dilengkapi dengan Vitamin D supaya kalsium diserap sepenuhnya.

Selain dari itu OsteMatrix dilengkapi juga dengan Magnesium supaya kalsium dapat diserap kedalam tulang. "Kalsium pentinguntuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukkan kalsium ddalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi...Kebanyakkan orang, mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium."

(Burton Goldberg Group, Alternative Medicine : The Definitive Guide,  Future Medicine Publishing, Inc. WA, p 533)

 
 
 

 

TESTIMONI OSTEMATRIX :





Siapakah yang perlukan OsteMatrix???

1) Ibu mengandung dan menyusukan anak - membekalkan kalsium yg cukup untuk ibu dan anak
2)Warga emas -mengelakkan osteoporosis
3) Orang yang mengalami patah tangan, kaki
4)Orang yg sering sakit pinggang, sakit kaki,kebas tangan,kaki
5) Orang yg sembelit - melawaskan pembuangan air besar
6)Orang tak berdisiplin dan malas nak minum susu secukupnya
7) Mempunyai masaalah batu karang



Jika anda termasuk dalam 7 golongan ni maknanya inilah masa untuk buat perubahan. Jom ambik OsteMatrix untuk tulang dan otot-otot organ badan yg sihat!!!  Rasakan perubahan dalam diri anda!!
Saya dah cuba. Bagaimana dengan anda?

Hubungi saya : FAZILAH 0199155537







 





Wednesday, November 27, 2013

CoQHealth Shaklee Untuk jantung yang sihat














CoQ Health:  Supplement terbaik untuk jantung yg sihat


                          Kenapa Perlukan CoQ Health Shaklee???

Menguatkan kesihatan jantung 

 Membantu menurunkan tekanan darah tinggi

Meningkatkan kesuburan               

  Melindungi kulit dari sinar UV

Rawatan untuk Parkinson               

 Mengurangkan kekerapan migrain  

 Apakah sumber CoQ? Dari manakah kitaboleh mendapatkan  CoQ untuk tubuh kita?



 Mengapakah CoQHealth Shaklee?
Shaklee menghasilkan  CoQ daripada bahan-bahn yang tulen dan 100% semulajadi. Yang paling penting ia adalah selamat untuk tubuh kita. Kebanyakkan jenama lain dihasilkan adalah sintetik.

Selain dari itu gabungan CoQHealth bersama-sama  Vitamin E mampu menguatkan lagi kuasa antioksida untuk melancarkan lagi perjalanan darah kesemua organ badan. Jadi organ badan dapat berfungsi dengan lebih berkesan

Jom cuba CoQHealth untuk kesihatan jantung anda amya.

 




    

 

    

 






TESTIMONI GLA: Ikhtiar untuk dapatkan anak

Assalamualaikum. Semuga sihat dan ceria hendaknya.

Apa benda GLA itu. GLA Shaklee mengandungi minyak BORAGE  yg mengandungi asid gamma linoleik (GLA),asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
 Biasanya GLA digunakan untuk  mengawal atur kitaran haid, simptom PMS, wanita menopause, ikhtiar mendapatkan anak dan rawatan diabetes.

Testimoni GLA



Masalah Cyst






Alhamdulillah dah hamil




Memang bestkan GLA Shaklee ni? Banyak kebaikkannya.!!!!

 





Testimoni Omega Guard






Omega 3  sangat penting untuk kesihatan yang optimum. Omega 3 penting untuk melancarkan perjalanan darah  dan seterusnya mengelakkan dari serangan penyakit yang merbahaya . Prevention is Better Than Cure

       TESTIMONI DARAH TINGGI   
Kredit kepada: Ibu FatihahSakinah
" My mom amek Omega Guard untuk control darah tinggi since x mau amek ubat. My mom puas hati  & nak continue sbb die kata rasa kenyang dulu mkn sikit ketar2 kelaparan. Dan kata lagi, dia notice jeragatnya mengering terkupik & hilang. Tiada lagi jeragat, tinggal bekas sedikit gelap2 kat area jeragat tu shj. My mom cuma ambil sebiji sehari ya! ......."
Omega Guard sebagai energy booster dan merawat ekzema






Testimoni Anak Asthma:    Kredit kpd Iffah Annuar







 Omega-kuruskan badan


TESTIMONI ANAK PREMATURE SIHAT




















Sebenarnya banyak lagi testimoni tentang Omega Guard Shaklee. Siapa lagi yang perlukan Omega Guard ni?
-Pengidap darah tinggi, jantung - merendahkan kolestrol
-Kanak-kanak- untuk menguatkan imuniti dan mencerdaskan minda
-Warga emas - mengelakkan nyanyuk, melegakan sakit sendi
-Pesakit gout
-Ingin kurus

Mari cuba Omega Guard hari ini untuk kesihatan yang lebih baik. INSYAALLAH