Google+ Badge

Friday, November 29, 2013

Testimoni Cinch: Berjaya turunkan berat badan


Assalamualaikum. Semuga sihat dan bahagia hendaknya.

Hari ni nak share pasal Cinch. Ramai customer yg guna Cinch ni puas hati. Kata mereka makan cinch ni perut rasa cepat kenyang. Danpinggang pun rasa  makin kecil. Alhamdulillah



 
So sape2 yang tengah berusaha untuk turunkan berat badan, boleh cuba Cinch . Insya Allah berkesan dan yg paling penting SELAMAT untuk buah pinggang anda.
 
 
 
 
 
 


Isu halal Shaklee


Sijil halal Shaklee yang diberikan oleh ISA ( Islamic Services of America)
yang diiktiraf oleh Jakim Malaysia
 
So boleh ambil Supplement Shaklee tanpa was was.



TIPS MURAH REZEKI


Thursday, November 28, 2013

KENAPA SAYA PILIH SHAKEE

ASSALAMUALAIKUM.
 SEMUGA SIHAT DAN SENTIASA BERADA DALAM RAHMAT ILAHI










Zaman era IT ni macam2 company dok promote produk masing2. Tiap2 hari macam2 iklan masuk dalam facebook kita.Semuanya claim produk mereka bagus, berkesan. Haa! Pening pulak nak buat pilihan. Kenapa saya pilih Shaklee??

 









Kenapa saya pilih Shaklee?




1) Kajian saintifik dan tests

Point yang pertama ni yg membuatkan saya yakin untuk memilih supplement Shaklee.
Shaklee membuat pelbagai ujikaji dan tests terhadap semua supplements yang dikeluarkan. Syarikat lain pun claim mereka buat ujiankan!!Tapi kajian klinikal yg dijalankan oleh saintis Shaklee dipublishkan di dalam jurnal antarabangsa. Bila sudah mendapat pengiktirafan tu maknanya produk tu memang diakui best la .InsyaAllah

2) Spesifik

Sebagai seorang guru  sains , saya nak tahu secara specifik tentang bahan sesuatu supplement tu. Apa bahannya???. Contohnya KOLAGEN. Shaklee terang dgn spesifik. Bahan utama collagen Shaklee adalah dari sisik ikan merah laut dalam.  Jelas!! Tak ada sembunyi sembunyi dan takut2. Bukan setakat bagi tahu ikan apa, tapi bahagian yg diambil iaitu sisik nya pun diterangkan!!! Bukan general statement " ikan laut dalam" (ikan apa ?? Banyak  dlm laut nuuu atau  kolagen rumpai laut. Rumpai ditanam di laut mana??? Contoh lain
krim sapu, spray  dan  pelekat   untuk kurus??? Peliknya. spray  je boleh kurus ,cepat pulak tu kesannya. Mushkil pulak. Bahan apa dia guna? Mcmana mekanisma bahan tersebut berfungsi? Sebagai pengguna bijak kita berhak untuk tahu.

3) Sumber natural

Bahan-bahan yang digunakan oleh Shaklee adalah dari sumber semulajadi. Supplement yang digunakan tidak sintetik. Sebab tu dalam botol Shaklee tidak diletakkan  silica gel. Cuba check dlm ubat vitamin anda , ada tak jumpa silica gel. Kalau ada silica gel anda harus berwaspada!!!

4) Sentiasa selamat

Secara keseluruhannya , semua produk Shaklee tidak mempunyai bahan-bahan merbahaya seperti parabens, triklosan,phthalates, natrium lauril sulfat SLS, natrium lauryl eter sulfat SLES atau propina glikol. Tidak terdapat bahan bahan yang diharamkan. Tiada pewarna, pemanis tiruan dan peluntur klorin.

5) Halal
Yang yerakhir dan yang paling penting sekali supplement Shaklee yang dikeluarkan untuk pasaran Malaysia mendapat sijil halal  yg diikraf oleh JAKIM . Kapsul softgel yang digunakan dibekalkan oleh syarikat yang mempunyai sijil halal dari Islamic Services of America (ISA)












Saya dah cuba produk Shaklee. Dan telah merasai kesan positif darinya.

Hubungi saya jika anda ingin mencuba supplement  Shaklee

SMS/WhatsApp  0199155537
                            Fazilah













TESTIMONI OSTEMATRIX SHAKLEE : UNTUK TULANG YG SIHAT

Assalamualaikum. Semuga sihat sokmo. :)









Malam ni saya nak share testimoni best dari pengguna OsteMatrix Shaklee.

Ni nak share testimoni sendiri. En suami kata ".......dah kurang dah sakit pinggang ni sejak ambik OsteMatrix ni."   Alhamdulillah bestlahhh.  Orang lelaki pun perlukan OsteMatrix ni.

Testimoni kenalan 1
"......akak  ambik OsteMatrix ni untuk anak. Tangan dia patah sebab main bola....Dr suggest makan OsteMatrix ...nak kuatkan tulang."

Testimoni kenalan2
".....saya ambik OsteMatrix masa ngandung. Masa ngandung dulu kaki selalu kena sentak mengkarung ...Boleh kata setiap malam kena. Bila ambik OsteMatrix ni kurang la sikit kena. ..."


 




















 TESTIMONI IBU 67 THN PATAH TULANG



























HILANG CRAMP & LAWASSS MEMBUANG





























Memang best baca testimoni pengguna OsteMatrix ni. Jika anda sering sakit sakit belakang, sakit pinggang, selalu lenguh kaki, sembelit dan mengalami patah tulang, anda boleh try OsteMatrix ni. Saya dah ambik OsteMatrix ni. Memang bestttt. Rugi tau tak cuba!!!

Hubungi saya: Fazilah 0199155537























KEBAIKKAN OSTEMATRIX : KUATKAN TULANG ELAKKAN OSTEOPOROSIS

Assalamualaikum. Semuga semuanya sihat dan ceria hendaknya.

OsteMatrix ni kira vitamin yg wajib untuk kaum ibu!!! Kenapa ye??  Kaum ibu ni dia ada special task yg Allah amanahkan iaitu melahirkan zuriat. Dalam proses mengandung dan menyusu tersebut kita telah berkongsi kalsium dengan baby kita. Ada ibu yg hilang sebatang 2 dua gigi sepanjang proses tersebut.

Kalsium menyebabkan pembentukan batu karang???. Jangan risau ye !!! OsteMatrix menghalang pembentukkan  batu karang kerana ia dilengkapi dengan Vitamin D supaya kalsium diserap sepenuhnya.

Selain dari itu OsteMatrix dilengkapi juga dengan Magnesium supaya kalsium dapat diserap kedalam tulang. "Kalsium pentinguntuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukkan kalsium ddalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi...Kebanyakkan orang, mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup dalam magnesium."

(Burton Goldberg Group, Alternative Medicine : The Definitive Guide,  Future Medicine Publishing, Inc. WA, p 533)

 
 
 

 

TESTIMONI OSTEMATRIX :





Siapakah yang perlukan OsteMatrix???

1) Ibu mengandung dan menyusukan anak - membekalkan kalsium yg cukup untuk ibu dan anak
2)Warga emas -mengelakkan osteoporosis
3) Orang yang mengalami patah tangan, kaki
4)Orang yg sering sakit pinggang, sakit kaki,kebas tangan,kaki
5) Orang yg sembelit - melawaskan pembuangan air besar
6)Orang tak berdisiplin dan malas nak minum susu secukupnya
7) Mempunyai masaalah batu karang



Jika anda termasuk dalam 7 golongan ni maknanya inilah masa untuk buat perubahan. Jom ambik OsteMatrix untuk tulang dan otot-otot organ badan yg sihat!!!  Rasakan perubahan dalam diri anda!!
Saya dah cuba. Bagaimana dengan anda?

Hubungi saya : FAZILAH 0199155537







 





Wednesday, November 27, 2013

CoQHealth Shaklee Untuk jantung yang sihat














CoQ Health:  Supplement terbaik untuk jantung yg sihat


                          Kenapa Perlukan CoQ Health Shaklee???

Menguatkan kesihatan jantung 

 Membantu menurunkan tekanan darah tinggi

Meningkatkan kesuburan               

  Melindungi kulit dari sinar UV

Rawatan untuk Parkinson               

 Mengurangkan kekerapan migrain  

 Apakah sumber CoQ? Dari manakah kitaboleh mendapatkan  CoQ untuk tubuh kita?



 Mengapakah CoQHealth Shaklee?
Shaklee menghasilkan  CoQ daripada bahan-bahn yang tulen dan 100% semulajadi. Yang paling penting ia adalah selamat untuk tubuh kita. Kebanyakkan jenama lain dihasilkan adalah sintetik.

Selain dari itu gabungan CoQHealth bersama-sama  Vitamin E mampu menguatkan lagi kuasa antioksida untuk melancarkan lagi perjalanan darah kesemua organ badan. Jadi organ badan dapat berfungsi dengan lebih berkesan

Jom cuba CoQHealth untuk kesihatan jantung anda amya.

 




    

 

    

 






TESTIMONI GLA: Ikhtiar untuk dapatkan anak

Assalamualaikum. Semuga sihat dan ceria hendaknya.

Apa benda GLA itu. GLA Shaklee mengandungi minyak BORAGE  yg mengandungi asid gamma linoleik (GLA),asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
 Biasanya GLA digunakan untuk  mengawal atur kitaran haid, simptom PMS, wanita menopause, ikhtiar mendapatkan anak dan rawatan diabetes.

Testimoni GLA



Masalah Cyst






Alhamdulillah dah hamil




Memang bestkan GLA Shaklee ni? Banyak kebaikkannya.!!!!

 





Testimoni Omega Guard






Omega 3  sangat penting untuk kesihatan yang optimum. Omega 3 penting untuk melancarkan perjalanan darah  dan seterusnya mengelakkan dari serangan penyakit yang merbahaya . Prevention is Better Than Cure

       TESTIMONI DARAH TINGGI   
Kredit kepada: Ibu FatihahSakinah
" My mom amek Omega Guard untuk control darah tinggi since x mau amek ubat. My mom puas hati  & nak continue sbb die kata rasa kenyang dulu mkn sikit ketar2 kelaparan. Dan kata lagi, dia notice jeragatnya mengering terkupik & hilang. Tiada lagi jeragat, tinggal bekas sedikit gelap2 kat area jeragat tu shj. My mom cuma ambil sebiji sehari ya! ......."
Omega Guard sebagai energy booster dan merawat ekzema






Testimoni Anak Asthma:    Kredit kpd Iffah Annuar







 Omega-kuruskan badan


TESTIMONI ANAK PREMATURE SIHAT




















Sebenarnya banyak lagi testimoni tentang Omega Guard Shaklee. Siapa lagi yang perlukan Omega Guard ni?
-Pengidap darah tinggi, jantung - merendahkan kolestrol
-Kanak-kanak- untuk menguatkan imuniti dan mencerdaskan minda
-Warga emas - mengelakkan nyanyuk, melegakan sakit sendi
-Pesakit gout
-Ingin kurus

Mari cuba Omega Guard hari ini untuk kesihatan yang lebih baik. INSYAALLAH





TESTIMONI ESP : ESP memang best

Assalamualaikum. Semuga sihat dan ceria semua.

Kenapa ESP ni best ye??? ESP ni all in one. Nak sihat ambik esp. Nak kurus makan esp. Nak kulit cantik makan esp.Semua orang nak cantik kan!!! Yang paling best muka cantik, perangai molek.  Semua orang sayang. Betul tak?














Testimoni 2 : Bekas parut chicken pox hilang!!!! 


 

Masalah jerawat dan sunburn
 








Memang best kan baca mereka yang dah dapat berjaya selesaikan problem mereka. Jom try ESP hari ini.

Keistimewaan Omega Guard Shaklee

 
 Kenapa Omega 3 sangat  penting untuk kesihatan manusia?
 
Omega 3 mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak dapat menghasilkan Omega. Jadi kita harus mendapat EPA dan DHA samada dari makanan seharian atau dari supplement.
 

Ada kajian mendapati banyak minyak ikan yang berada di pasaran sebenarnya mengandungi peratus lemak ikan yang tinggi bukannya minyak ikan. Tetapi tidak bagi Omega Guard Shaklee   !!!!
 


Antara Keistimewaan Omega Guard Shaklee ialah :
 
1. Memecahkan lemak yang terkumpul di dalam salur darah
- merendahkan kolesterol
- merawat dan mengelak penyakit darah tinggi 
- mencegah serangan jantung dan strok
- menurunkan berat badan
 
2.  Menajamkan minda
- membantu pelajar mencerdaskan minda dan meningkatkan daya ingatan
- perkembangan otak yang sihat untuk janin dalam kandungan
- mengelakkan gejala nyanyuk di kalangan warga emas
 
3. Memberi keselesaan pada sendi
- sangat bagus bagi merawat penyaki gout
- mengurangkan rasa sakit pada lutut dan sendi2
 
4. Meningkat imuniti dari jangkitan penyakit
- mengelakkan demam dan asma
 
5. Mencantikkan kulit
- mengurangkan masalah ekzema
-melicinkan kulit
 
6. Melancarkan perjalanan darah
 
 
  Kenapa Omega Sangat Penting Untuk Warga Emas
 
Jadi Omega Guard  ini adalah supplement yang terbaik dan penting untuk mendapat kesihatan yang baik samaada untuk diri sendiri ,anak-anak yang masih bersekolah dan ibu ayah kita.
 
 

Tuesday, November 26, 2013

Tips Menurunkan Berat Badan Berlebihan

Assalamualaikum. Semoga berdan dalam Rahmat dan Kasih Ilahi hendaknya.

Baju dah tak muat. Haaa tandanya apa? ehem ehem. Masa untuk bertindak!!! Bahaya tau jika terlalu banyak lemak dalam badan kita. Kenape???


Berat badan berlebihan !!!!



Berat  badan berlebihan mengundang pelbagai penyakit merbahaya seperti kencing manis, darah tinggi, sakit jantung dan stroke!!!! Bagaimana nak turunkan berat badan secara selamat

1) Kurangkan pengambilan makanan berminyak dan berlemak secara . 

2) Banyakkan meminum air puteh. Kurangkan pengambilan air manis dan air bergas. Air bergas mengandungi kandungan gula yang tinggi.

3) Jangan makan makanan yang berat pada waktu malam. Seelok-eloknya makan sebelum solat maghrib. Makan sekurang-kurangnya 3jam sebelum anda tidur.

4) Makan dengan lebih kerap. Jangan makan terlalu banyak dalam sesuatu masa. Sebaliknya bahagikan portion makanan anda kepada beberapa hidangan yang lebih kecil. Lebih kerap kita makan lebih tinggi kadar metabolisme badan!!!  Langkah terbaik ialah makan 5-7 hidangan sederhana.

5) Jika anda lapar kurangkan makan nasi. Banyakkan makan sup , sayur-sayuran dan buah-buahan.

6) Bakar lemak-lemah dalam badan anda dengan melakukan aktiviti fizikal seperti bermain bola, berjogging, berkebun,  dan sebagainya

7) Lakukan senaman "situp" dan pushup pada waktu pagi dan petang selepas pulang dari kerja. Lakukan  sekuranya-kurangnya 20 set setiap kali

8) Kunyak makanan dengan lebih lama daripada biasa.  Ini akan membuatkan anda cepat kenyang dan mengurangkan pengambilan makanan .

SELAMAT  MENCUBA TIPS INI. SEMOGA BERJAYA. HENDAK SERIBU DAYA ...




Testimoni Set Kurus Badan Shaklee : Selamat dan Berkesan

Assalamualaikum. Semuga  kita semua berada dalam rahmat Allah selalu. Amiiin

Nak naik badan senang. Kejap jeee. Nak turun , mak aiii susah bebenor. Awatla degil sangat lelemak dalam badan ni. Jom cuba set pelansingan badan Shaklee . InsyaAllah Shaklee membantu anda untuk dapatkan berat badan yang anda idamkan.

 Antara set pelansingan badan yang hot kat Shaklee ni ialah:  

      Herblax/alfalfa      - detox
      Lecithin/Omega    - hancur lemak
      Esp/Cinch             - Protein

Testimoni  1:  Kredit kpd Qashlynn Sareh  - 7kg







Testimoni  2 : Kredit kpd Pn Hasmah dari 74 kg kpd 56 kg (-18kg!!!!)


 Testimoni 3 : Kredit kpd Pn Hani Nadhirah
                     
 Testimoni 4
 

Testimoni 5 :  Turun 24 kg!!!!

Itu adalah antara kisah-kisah pengguna Shaklee yg telah berjaya turunkan berat badan. Yang paling penting mesti ada azam dan istiqomah . Sabar dan tawakkal. InsyaAllah misi anda untuk kurus akan berjaya.

Jom try Shaklee







Shaklee collagen powder: Testimoni .....


Assalamualaikum. Semuga semuanya berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah yang Esa.

Alhamdulillah, dah masuk aku ni dlm geng 4 series (umur 40an).  Kulit pun dah mula kendur dah. Maksudnya apa???  Semakin hampir masa untuk di panggil pulang ke KAMPUNG ABADI. Kena tambah amal soleh. Kena tambah lagi sedeqah jariah. Sekadar sharing....

Bila dah masuk umur 4 series ni,  kulit mula berkedut dan jeragat makin bertambah. Sendi-sendi pun mula sakit. Sakit lutut la. Sakit tumit la. Sakit sana. Sakit sini. Betul tak akak2. So kena ambik action before its too late. Jom try sekali ambik kolagen direka khas untuk anda oleh saintis Shaklee.






Walaupun harganya agak ehem ehem mahal, tapi ianya satu pelaburan yang berbaloi untuk tubuh anda. Size molekul yang sangat halus memudahkan ia diserap oleh tisu dan organ badan.  Kesannya dapat dirasa seawal seminggu penggunaan. Belum try belum  tau nooo

 Testimoni pengguna kolagen








 Marvellous!!!!







Awesome!!!!






Belum cuba belum tauuuu.!!!!

 Shaklee Collagen Powder memang powerrr!!!

Tips untuk resdung : Aku pengidap resdung

Assalamualaikum . Semuga hepi2 belake.

Saya adalah penghidap resdung yang kronik.  Setiap pagi biasalah dok achum achum. Air hidung dok meleleh2.  Begitu juga kalau time bersih rumah. Sampaikan saya terpaksa pakai mask bila bersih rumah. Tak tahan habuk2 tuuu. Kalau makan sotong (sedapnya sotong celup tepung) siap laaaa. Sendiri tanggung leee.

Tapi sekarang alhamdulillah. Banyak improvement. Tak sampai satu bulan ambik alfalfa dah kurang dah bersin2 di pagi hari. Sekarang ni bila dah ada Vitamin C 500mg dari Shaklee  saya pun ambik pula vitamin C. Bila rasa hidung mula nak buat hal (berair) cepat-cepat saya telan Vitamin C. Alhamdulillah.  Lega rasa. Memang best vitamin C Shaklee  ni

Keistimewaan Vitamin C Sustained Release Shaklee

Assalamualaikum. Semuga sihat dan ceria hendaknya.

Pernah tak anda dengar cerita orang sanggup suntik botok dan vitamin C untuk  dapatkan kulit yang cantik? Sanggup tak anda cucuk muka untuk dapat kulit cantik. Bagi saya NO NO NO.Tak sanggup. Sakit ape. Kini alternatif lain untuk dapatkan muka yang licin tanpa jerawat anda boleh cuba Vitamin C Sustained Release di bawa khas dari ladang Shaklee. Why???



 Larat ke nak telan 7 biji oren sehari????










Selain dari  manfaat untuk kulit yang cantik ada banyak lagi kebaikkan vitamin C ni!!!




























 Jika anda seorang penghidap resdung tegar VitaminC adalah solusinya InsyaAllah. Jika asyik dok achung achung tak berenti tanda selsema menyerang atau rasa tak sedap badan sebab nak demam  . Cepat-cepat ambik vitamin C (patahkan). InsyaAllah  selsema akan reda. Memang superrrrb.

Lagipun harga Vitamin C 500mg ni amatlah berpatutan. Mampu milik. Sebotol mengandungi 180 biji. Cukup untuk 3 bulan (sehari 2 biji). Sehari 2 biji budgetnya tak sampai rm1.00. Memang  berbaloi. 








Monday, November 25, 2013

Testimoni Vivix


Assalamualaikum. Semuga sihat dan ceria belaka.....
Vivix ni memang sirap yang sangat ajaib alhamdulillah. Mari tengok testimoni pengamalnya...

Testimoni kanser

 
Gambar di atas adalah Master Law. Chu Gian. Gambar kiri di ambil ketika beliau menjalani rawatan kimoterapi akibat penyakit barah. Gambar kanan adalah 8 tahun kemudiannya.  Umurnya ialah 50 tahun tapi macam orang 20an je .
 
 
             Testimoni kencing manis
 



Testimoni Strok



 
Testimoni Sakit Jantung
 
 
 
 
Selamat ber VIVIX .....

Rawat Strok/Angin Ahmar dengan VIVIX Shaklee

Bila sebut stroke, kalau boleh tak nak lah kita terkena serangan strok kan kan. Takut ....
Walau bagaimanapun jika telah di takdirkan kita atau orang2 yang rapat dengan kita diuji dengan penyakit ini maka kita hendaklah redho dengan ketentuan Ilahi. Disamping itu usaha untuk mengubati penyakit ini mestilah dilakukan untuk meringankan beban yang ditanggung oleh pesakit.

Vivix Shaklee Penawar Strok

Jika anda diluar sana sedang mencari penawar untuk rawatan strok, Vivix adalah jawapannya InsyaAllah. 


TESTIMONI DARI PN WAN ZAINAB WAN SEMAN







TESTIMONI VITA-LEA: Ubat kuat saya

Assalamualaikum . Semoga kawan-kawan kat luar sana sihat & gembira sokmo. Hari ni saya nak kongsi kebaikkan satu lagi vitamin hebat yang di hasilkan oleh saintis Shaklee iaitu VITA-LEA. 

Saya ni seorang working mother, macam orang lain jugak.Setiap hari macam-macam benda nak kena settle. Stamina mesti tinggi.
 
Testimoni sendiri :
Bagi saya sendiri, sebagai seorang ibu bekerjaya banyak kerja yg perlu saya bereskan setiap hari. Sebelum saya ambil vitamin dari Shaklee ni saya rasa cepat letih. Bila sudah selesai solat Maghrib tu rasa terus nak "tumbang" kerana keletihan mengerah tenaga sepanjang hari , Kini Alhamdulillah, saya rasa cergas dan bertenaga sepanjang hari. Kini saya jarang sangat "tumbang" selepas solat maghrib. Vitalea nilah ubat kuat saya. Alhamdulillah3.

 
 Tambah bersemangat nak telan vitamin hijau Vitalea bila baca banyak testimoni2 pengamal Vitalea yg lain. Jom baca.  
 



 
Jadi ibu-ibu di luar sana marilah cuba multivitamin Shaklee yang hebat ni. Rasakan perbezaanya.
 
YOU ARE WHAT YOU EAT
 
Hubungi saya untuk hargaistimewa!!!
SMS/WhatssApp   0199155537

Friday, November 22, 2013

Vitamin B & C